Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2021.03.06. 06:55 futotuz

Egészségügyi reform.

Címkék: egészségügyi reform

Egészségügyi reform.

Most, amikor a politikai életünk „felelős” képviselői, közpénzből uralják a gazdasági életünket, miközben a koronavírus járvány tombolni látszik, elkezdték az egészségügyi dolgozók munkaviszonyának az erőszakos reformját. Amelynek keretében, az egészségügyben dolgozó szakemberek, a közalkalmazotti státuszukat feladva arra kényszerülnek, hogy állami alkalmazottakká váljanak. A nélkül, hogy annak előnyeit vagy esetleges hátrányait tisztán láthatnák. Ez a munkahelyi létbizonytalanság, arra készteti az egészségügyi dolgozókat, hogy ezerszámra hagyják ott a megélhetésüket biztosító munkahelyeiket. Ahol évtizedek óta, megbecsült dolgozók voltak.

De, nem anyagi szinten megbecsültek, mert csupán egymást értékelő, zárt kollektívában élő emberek ők, akik a meggyógyult betegeik bizalmát és megbecsülését élvezhették. Az alulfizetettségüket pedig, éppen az, az állami apparátus tűrte el évtizedekig, amelyik most, a bizonytalanná vált szerződésmódosításra kényszeríti őket. Hogy ez a politikai szinten irányított egészségügyi reform, hová fog még vezetni, azt nem tudom. De az bizonyos, hogy a kollektív tapsolással, már nem lehet megfizetni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Abból ugyanis, eddig sem tudtak meg élni.

Természetesen, nem vagyok orvos, nem vagyok egészségügyi képesítéssel rendelkező szakember sem, és nincsen semmiféle egészségügyi ismeretem sem. Ilyen módon, engem látszólag, nem érint ez az egészségügyi reform. De mivel, egy jól működő egészségügyi apparátus, a társadalmi életünk alapja, ezért átvitt értelemben véve, mégis érintett vagyok. Mert, már eddig is, több ezer egészségügyi alkalmazott ment külföldre szerencsét próbálni, egy jobb megélhetés reményében. Most pedig, újabb ezrek fognak távozni.

Még emlékszem, amikor a szocialista időkben éltünk, hogy a jól fejlett egészségügyi ellátásnak köszönhetően, rengeteg külföldi ember járt hazánkban csak azért, hogy itt gyógyíttassa meg magát. Mert nálunk, a jól képzett szakemberek keze alatt, szinte mindenféle egészségügyi problémájuk megszűnt. Az a buta érzésem, hogy nemsokára, nekünk kell majd külhonba mennünk, a saját orvosaink és ápolóink után, ha betegekké válunk.

Természetesen, nagyon sokat lehetne még beszélni, a jelenleg folyó, politikai szinten irányított egészségügyi reform logikus módon várható, de ma még bizonytalan eredményeiről, de ez az írásom, egy egészen más jellegű egészségügyi nézőpont változásának a lehetőségéről kíván szólni. Amit a járvány, és a járványkezelés kényszerű mivolta hozott felszínre bennem. Mert tulajdonképpen, azt vettem észre, hogy az egészségügy, akármilyen jól képzett dolgozói vannak is az orvosok és az ápolók között, még mindig, szinte teljesen tehetetlen a vírusfertőzésekkel szemben. Épp úgy, mint több ezer évvel ezelőtt.

Azzal az alapvető különbséggel, hogy annak idején, a vírussal fertőzött betegeket különítették el az egészségesek érdekében, míg most, politikai irányítás mellett ugyan, de az egészségeseket is erősen korlátozzák. Erősen megcsonkítva, a társadalmunk megszokott életvitelét biztosító alapvető emberi jogainkat. Ráadásul, már az egészségeseknek kell beoltatni magukat ahhoz, hogy a vírusos betegség ne terjedjen tovább. Olyan vakcinákkal, amelyek gyógyszernek minősülnek. Nagyon jól tudva azt, hogy minden egészséges ember számára, a gyógyszer méregnek minősül.

Tulajdonképpen, arról van szó, hogy az egészségügyben olyan biológiai szintű „kovácsműhelyeket” alakítottak már ki, ahol bármilyen mechanikai szintű átalakítást elvégezhetnek egy beteg emberen. Már, magyar orvosok mennek külföldre, összenőtt ikreket szétválasztani. Mint biológiai szintű „lakatosok”. Miközben, a vírusfertőzéssel szemben, szinte teljesen tehetetlen az egészségügy. Mert, nem ismerik kellőképpen, a sejtes alapú működésünk lényegét.

Ezért, ez a biológiai reformról szóló írásom, éppen erről fog szólni. Hiszen, egyetlen sejtünk sincsen olyan, amelyik önálló módon élhetne. Több billió sejtünket, a bennünk természetes életet élő bakteriális társadalmunk tartja életben. Amelyek, az anyagcsere szintű folyamatainkat elvégezve szabályozzák, az életünk egészségi állapotait.  Így az életet bennünk, a saját specifikus bakteriális társadalmunk jelenti. Mivel, a mi emberi életünk, az ő aktivitásuk nélkül, hamar lezárul.

Ahhoz azonban, hogy a sejtes életünk mibenlétét megértsük, előbb a sejtjeink összetételét kell egy kicsit másképpen értelmeznünk. Mert, minden anyagi halmaz, atomokból épül fel. Azok pedig, valamilyen rács vagy kristályrács alapú szerkezeteket képeznek ahhoz, hogy megnyilvánuljanak. Ezért, ha egy szilárd anyagi halmaz, elveszíti a stabil jellegét, és halmazállapotot váltva folyékonnyá válik, a kristályos jellege, még nem változik meg. Gyakorlatilag, folyadékkristály lesz belőle.

Hasonló a helyzet akkor, ha egy szilárd anyagi halmaz, légneművé válik a fázisátalakulása közben. Mert, a halmazszerkezete megváltozik ugyan, de az, a kristályos szerkezetét szintén nem befolyásolja. Csupán porszerű, apróbb mikrokristályokká alakulnak, amelyek a légáramlatba kerülve, a széljárásnak megfelelően terjednek a légterünkben. Ilyen mikrokristályok a vírusok is. Amelyek a légtér áramlataival haladva, bárhová eljuthatnak, ahol levegő lehet.

Ahogy a porszemcséket az eső kimossa a légterünkből, úgy a vírusok mikrokristályos szerkezeteit is képes kiüríteni onnan. Mégpedig, bele a bolygónk folyadék alapú vízközegeibe. Ilyen módon, a természetes vízközegeink is fertőzöttekké válhatnak. Mivel bennük a vírusok szilárd mikrokristályos szerkezetei, folyadékkristályos szerkezetekké válik. De a kristályos szerkezetük többnyire azért, továbbra is megmarad.

A sejtjeink pedig, folyadékkristályos biológiai szerkezetekként, kristályosodási folyamatokkal növekednek, és egy kritikus érték elérése után, egyszerűen megfeleződnek. Ez a jól ismert sejtosztódáson alapuló sejtszaporulat. Amelynek a sejtjeinken belül létrejövő szaporodási előfeltételeit, a saját bakteriális társadalmunk biztosítja. Mégpedig, az anyagcsere jellegű folyamataink végrehajtásával. Így a baktériumaink táplálják a sejtjeinket. Vagyis, olyan tápanyagokat biztosítanak számukra, amelyek alapján, a sejtes alapú kristályosodási folyamataik egyenletesen megtörténhetnek. Majd a sejtosztódás után, tovább folytatódik a biológiai esemény.

A tápcsatornán keresztül bekerülő vírusokat, a baktériumaink elég jól tudják kezelni. Egyszerűen elbontják azok mikrokristályos szerkezetét, és a sejtjeink számára, mint azok belső kristályosodási alapanyagait fogják biztosítani. Épp úgy, mint ahogyan a táplálékaink kristályos szerkezeteit is alkotóelemeire szedik szét. Egészen más a helyzet azonban akkor, ha egy vírus, nem a tápcsatornán keresztül jut a szervezetünk sejtjeibe, hanem egyéb életnedveink segítségével, vagy a természetes légzésünk légáramlataival. Olyankor ugyanis, a szervezetünkbe jutott vírusok, egyszerűen kikerülik a bakteriális szintű ellenőrzést. 

Ezért, a vírusfertőzéssel járó járványok, főképpen cseppfertőzés által terjednek a légáramlatban. Miközben a szervezetünkben elszaporodott vírusokat, a légtérbe köhögjük vagy tüsszentjük. Így azok, akár több tíz-méter távolságot is képesek megtenni a légáramlatok segítségével. Nyílt térben éppúgy, mint zárt térben. Amit a maszkok, valamilyen szinten azért, de képesek kissé megszűrni.

Amikor egy vírus, közvetlen módon jut a sejtbe, akkor az ő mikrokristályos szerkezete alkalmas arra, hogy oltókristályként átírja a sejt sajátságos, megszokott kristályinformációját. Ha ezt megteszi, akkor oltókristályként funkcionálva a sejten belül, arra készteti a sejtet, hogy önmagához hasonló kristályszerkezeteket formáljon, a sejt saját anyagi minőségéből is. Így 20-25 perc múlva, körül-belül 200-250 darab fertőzőképes vírussá alakul a sejt folyadékkristályos alapanyaga. Mégpedig úgy, hogy közben, a külső szemlélő számára, egy teljesen egészséges biológiai folyamatnak látszik az átalakulás.

Mivel, a sejtnek elvileg, teljesen mindegy az, hogy milyen minőségű kristályosodási folyamatot végez, mert a sejt „életét”, az ő belső kristályosodási folyamata határozza meg. Vagyis, amíg kristályosodhat, addig „él”. A kettőnél többfelé való kényszerű osztódás azonban teljesen feléli, elpusztítja a sejtet.

Vagyis, kívülről nem látszik az, hogy a sejten belül történő átalakulás, milyen eredménnyel fog járni. Mert a sejt működése, a végleges osztódásáig, éppolyan természetesnek tűnik, mint máskor. Csakhogy a sejtes alapú „vírusszaporulat” során, olyan vírusokká osztódik, amelyben a sejt, mint zárt biológiai egység, teljesen megszűnik. Gyakorlatilag, vírusokká alakul. Ugyanolyan fertőzőképes vírusokká, mint amelyik a sejtfertőzést, oltókristályként előidézte a sejten belül.

A „vírus” szó jelentése az, hogy „méreg”. Vagyis a vírus nem élőlény, hanem egy mikro-méretű mérgező vegyi anyag apró kristálya. Így a vírusfertőzés, sejtes alapú mérgezésnek számít. Ezért, a vírusfertőzéssel járó megbetegedés során, a méreg „szaporodik” a sejtben, a sejt átkristályosodása által. Majd a sejtből kiszabaduló méreganyagok, további sejtfertőzésre válnak alkalmasakká. Ettől olyan veszélyes a vírusfertőzés. Mert a vírus mikrokristálya, önmagát sokszorozza a folyadékkristályos alapú sejtjeinkben.

A hasnyálmirigyünk, olyan biológiai szintű szódabikarbónát termel számunkra, amelyik alkalmas arra, hogy az anyagcsere folyamataink során kialakult gyomortartalom sav-bázis egyensúlyát kialakítsa nekünk. Erre azért van szükségünk, mert a sejtbe került vírus, csak túltelített kristályos oldatban képes oltókristályként funkcionálva, felülírni a sejt kristályinformációját. Vagyis, ha a sejtjeink már elsavasodtak és a belső kristályszerkezetük, savas szempontból tekintve, már túltelítetté vált.

Ezért van az, hogy nem minden embert képes a vírus megfertőzni. Mert, akinek a hasnyálmirigye elegendő biológiai szintű szódabikarbónát termel, és nem fogyaszt túlságosan savasító kémhatású táplálékokat, annak a sejtjeiben a folyadékkristályos szerkezet, nem válik savas szempontból tekintve túltelítetté, és a bele kerülő vírus, hatástalan marad a sejtben. Mert, nem képes benne oltókristályként funkcionálni. Így az érintett sejtből, elég hamar kitisztulhat. A nélkül, hogy átírná a sejt biológiai szintű kristályinformációját. Ami a DNS-ben van kódolva.

Azok az emberek azonban, akik túl erősen savasító jellegű ételeket fogyasztanak, vagy eleve gyenge a hasnyálmirigyük biológiai szintű szódabikarbóna termelése, sokkal veszélyeztetettebbek a vírusfertőzésekkel szemben. Mert a szervezetük rezisztens ellenálló képessége, erősen lecsökkent. Ezért számukra, külső forrásból származó szódabikarbóna bevitele válik szükségessé. Ami a gyomortartalom sav-bázis egyensúlyát képes folyamatosan helyreállítani.

Ha a táplálkozás túl savasító ételekkel történik, akkor a szervezet jelzi is ezt az igényt. Mégpedig, a gyomorégés kellemetlen érzésével. Ami olykor, a nyelőcső felső szakaszáig is elérhet. Mégpedig, a gyomorsav szintjének az emelkedése miatt. Ilyenkor, természetessé válik, egy kávéskanálnyi szódabikarbónával közömbösíteni, ezt a kellemetlen égető érzést.

Ezért, a vírusfertőzéssel járó járvány idejére, mindenkinek ajánlott, minden nap meginni éhgyomorra, egy pohár vizet, amelyben egy fél citrom levét és egy kávéskanálnyi szódabikarbónát kevert el. A citrom leve katalizálja, felerősíti a szódabikarbóna aktív lúgosító hatását. Így a szervezetünk sejtjei, nem válnak túlzottan savasokká. Vagyis, a beléjük kerülő víruskristályok, nem képesek oltókristályként aktivizálódni. Ezért, ahogy bekerültek a sejtbe, úgy egyszerűen el is távoznak onnan. 

Ennyi szódabikarbóna, nem árthat nekünk, de a fertőtlenítő hatása, annál nagyobb bennünk. Ezért, az ilyen formában elkészített napi italunk, bármilyen vírus ellen, jó hatásfokkal képes felvenni a versenyt. Biztosítva számunkra az egészséges testi állapotot, vagy az esetleges vírusfertőzés zavartalanabb lefolyását. Ezért, azoknak az embereknek is nagyon ajánlom, akik sokat tartózkodnak olyan emberi közösségekben, ahol a vírusfertőzés veszélye fokozottabb. Vagy esetleg már beoltatták magukat a vírusfertőzés ellen. Mert az oltás káros hatásait is képes megszüntetni. Éppen a szervezeten belül kialakult fertőtlenítő hatásának köszönhetően.

Állandó vírustámadásokkal zajlik az életünk minden napja. Mert a légterünk, mindig tele van vírusokkal. Amelyek állandóan bekerülnek a szervezetünkbe, és teljesen természetes módon, ki is kerülnek onnan. Ha akarjuk, ha nem. A nélkül, hogy ezt mi észrevennénk. Amíg, nem képesek oltókristályként funkcionálni bennünk. Mert a sejtjeink, tökéletes sav-bázis egyensúlyban vannak.

Ezért, az én általam javasolt egészségügyi reform arról szól, hogy ne tekintsük a szervezetünket, csupán élő sejtek jól szervezett sokaságának, hanem olyan biológiai szintű alapegységeket lássunk a sejtjeinkben, amelyeknek saját kristályosodási folyamataik biztosítják a szaporulatukat. Mert az egészségünk azon múlik, hogy sejtjeinkben zajló természetes sejtkristályosodási folyamataink, mennyire zavartalanok. Ha azt, bármi képes befolyásolni és megzavarni, azonnal valamilyen betegség tünetei jelennek meg az életünkben. Ha pedig, képesek vagyunk visszaállítani a sejtjeink természetes kristályosodási folyamatait, visszaáll az egészségünk is. Eltüntetve a betegségre utaló tüneteket is az életünkből.

Ezért, egy jól képzett belgyógyásznak például, a sejtjeink természetes kristályosodási folyamataival kell tisztában lennie. Azzal, hogy a szervezet túlsavasodott sejtjeiben, a vírusok elleni védelem, mikor nem valósulhat meg. Akár táplálkozási hiba okozta a sejtes alapú túlzott elsavasodást, akár a hasnyálmirigy alul-működése. Mert betegség esetén, vagy idősebb korban már, a hasnyálmirigy nem képes tökéletesen működni. Ezért kell jobban odafigyelni a táplálkozási rendünkre. Tudatosan kerülve, a savasító jellegű étrendet.

Az influenzák általában, olyan megfázásos tünetekkel járnak, amelyek erős nyákképzéssel párosulnak. Mert a légzési utunk első szakaszában, az orrunk mögött, a vírusos irritációt, megköti az a nyákszerkezet, amit az orrunk kifújása alkalmával, ki is tudunk üríteni a szervezetünkből. Azért, az ilyen vírus, nem képes túlszaporodnia szervezetünkben. Így a gyógyulás, pár nap alatt bekövetkezhet.

Ez a most aktív koronavírus azonban, olyan influenzának tűnik, amelyik nem képes irritálni a nyákképző szerkezetünket. Így, egyfajta „száraz influenzának” minősül. Vagyis, szabadon elszaporodik az orrunk nyákképző rendszerében a nélkül, hogy ki tudnánk azt tisztítani az orrfújással. Ezért érdemes, naponta akár többször is inhalálni forró, kamillateás gőz fölött. Így a nyákképzés aktivizálódik, és megköti az orrüregben elkristályosodott vírusokat. Majd az inhalálást követően, lehetőség nyílik arra, hogy az orrfújásos módszerrel, megszabaduljunk az orrüregünkben kikristályosodott vírusoktól.

Általában a vírusok kristályszerkezetei, hő hatására elbomlanak. Ezért jár a vírusfertőzés erős lázzal. A koronavírus esetében azonban, az orrüregben kristályosodó vírusok stabil szerkezetét, csak az inhaláció magas hőfoka képes megolvasztani. Folyadékkristályt formálni belőle, ami a nyákkal keveredve, könnyebben kitisztítható az orrüregből. Ezért, akinek a koronavírus tesztje pozitív lett, annak azonnal érdemes inhaláció segítségével, megszabadulni az orrüregben folyamatosan kristályosodó vírusoktól. Akár, naponta többször is.

Hasonlóan érdemes elképzelni az eseményt, mint amikor a jégkristályok kialakulnak egy hideg felszínen. Például, az ablak üvegén. Egyre nagyobb méretű jégvirágot alkotva. Amikor pedig, a Nap melege éri, szép lassan megolvad, és elpárolog vagy lefolyik az ablakról.

A kristályos jelleg tehát, minden anyagi halmazra jellemző. A légtérben mikrokristályokról beszélhetünk, a folyékony halmazállapotú anyagokban folyadékkristályokról, míg a szilárd anyagok között, rács vagy kristályrács alapú kristályos szerkezetekről van szó. Így a halmazállapot változások, az anyagi halmaz szerkezetét befolyásolják ugyan, de azok kristályos mivoltát nem. Mivel pedig, a többsejtű életformák is anyagi minőségekből vannak, így az ember is. Ezért a mi szervezetünk sem mentes a kristályosodás fizikai jelenségétől. Amit biológiai szinten, a sejtszaporulat valósít meg.

Ezért, amelyik orvos, nem ismeri a sejtes alapú természetes kristályosodási folyamatokat, az csupán egy egészségügyi „lakatos” szerepét töltheti be. Aki fúrhat, faraghat, mechanikai változtatásokat okozhat a szervezetünkben, de a sejtek kristályosodási folyamataiba nem avatkozhat bele. Így az egészségügyi reform, azt a nézőpontbéli változást jelenti, amely szerint a sejtjeink, mint egységnyi folyadékkristályos biológiai szerkezetek, képesek kristályos jelleggel működni. A sejtjeink folyadékkristályos jellegénél fogva pedig, potenciális veszélyt jelentenek számukra, a légtérben terjedni képes vírusok, mint oltóképes mikrokristályok.

Ha a szervezetünket alkotó sejtjeinkre úgy tekintünk, mint folyadékkristályos szerkezetű biológiai alapegységekre, akkor a kristályosodás fizikai folyamatát irányítani képes biológiai folyamatokat is, jobban megérthetjük végre. Ilyen módon, a vírusfertőzésekkel járó, több ezer éves rejtély feloldódhat, és nem kell továbbiakban félnünk, a járványok kellemetlen hatásaitól. Mert a kristályosodást szabályzó fizikai folyamatokat kell megismernünk, és a sejtjeink biológiai rendszerében alkalmazva szabályoznunk. Ez az általam sugallt egészségügyi reform lényege.

Nem is beszélve arról, hogy ezeknek a sejtes kristályosodásról szóló biológiai alapismereteknek a fényében, nem lesz szükség arra, hogy az egészséges emberek életvitelét korlátozzuk azért, hogy a járvány ne terjedhessen tovább. Mert az egészséges emberek „gyógykezelése”, akármilyen humánusnak látsszon is, a vírusok által okozott betegségeknek kedvez. Mivel, az egészségesek számára, minden gyógyszer méregnek minősül.

Vagy azoknak az embereknek a természetes életvitelét sem szükséges megzavarni, akiknek a szervezetén úgy ment keresztül a vírusfertőzés, hogy az, nem produkált kellemetlen tüneteket. Így a természetes rezisztenciájuknak köszönhetően, legyőzte a szervezetük a járványban megvalósult vírustámadást. Vagyis, természetes antitestekkel reagált a szervezetük, és már egészséges emberek maradtak. Így számukra, nyilván nem szükséges semmiféle egészségügyi beavatkozás. Mert a szervezetük, megoldotta ezt a problémát.

Ezért, az orvosi technikában megszokott alapvető nézőpontot, csak egy egészségügyi reform változtathatja meg. Amely a sejtjeinkre már úgy tekint, mint kristályosodás útján „szaporodó” alapegységekre. Mivel így működik, minden többsejtű életforma. Mint biológiai szinten zárt, folyadékkristályos rendszer. Amelynek a kristályosodási folyamatait, a sajátságos bakteriális társadalma szabályozza. Ezért olyan fontos dolog az, hogy az élő többsejtű életformáknak, tökéletes és hiánytalan bakteriális társadalmuk legyen. Mert a sejtjeink biológiai szintű kristályosodási folyamatait, a bakteriális flóránk szabályozza.

Amíg ez a sajátságos bakteriális flóránk egészséges és hiánytalan, addig van esélyünk az egészséges életvitelre. Ha a baktériumaink bármelyik csoportja megfertőződik, az egészségkárosodást okoz bennünk. Épp úgy, mint amikor egy specifikus bakteriális csoport, hiányzik a baktériumflóránkból. Mert az adott bakteriális csoportra jellemző részfeladatokat, már nem képes tökéletesen ellátni. Ezért, a baktériumaink egészségére és mennyiségére kell figyelnünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Valamint, a táplálkozási szokásainkra.

Ezért, a táplálkozástudományi tanulmányok végzettségével rendelkező diatetikus szakembereknek, éppen az a feladata, hogy meghatározzák a megszokott ételeink lúgosító vagy savasító mértékét. Vagyis, nem pusztán az élelmiszereinknek, mint az ételeink összetevőinek a pH értékét, hanem a komplett ételeink összetételét. Éppen azért, hogy az ember, szándékosan kerülni tudja a túlzottan savasító étrendet. Ha a szervezetének arra szüksége van. Vagy legalább, a járványok idején.

Ezért, az egészségügyi reform keretében, nem csupán a sejtjeink folyadékkristályos működését kell megérteni és gyógyszerekkel tudatosan szabályozni, hanem a baktériumflóránk összetételét és mennyiségét is figyelemmel kell kísérni. Azok egészségi állapotát kell fenntartani. Mert, ahogy a szervezetünkbe jutó vírusok, a sejtjeinkben fertőzést okozhatnak, úgy a baktériumainkban is megtehetik azt. Mert a baktériumaink, önálló élő sejtek a szervezetünkben. Éppúgy veszélyeztetettek a vírusokkal szemben.

Bár az alkalomszerűen végrehajtott szódabikarbónás kúra, a szervezetünkben élő baktériumaink fertőtlenítését is képes ellátni. Ilyen módon, olyan betegségek szüntethetők meg, amelyeket a fertőzött baktériumaink okoztak. Tudom, hogy minden gyógyszeres kezelésnek ez lenne a célja manapság is, de a gyógyszerek inkább, csak a tünetek elfojtására irányulnak. Míg a szódabikarbónás kúra, éppen a kiváltó okok megszüntetését célozza meg. A mérgezett sejtek fertőtlenítésével. Akár a baktériumok fertőtlenítésére is alkalmas. Mert a baktérium, éppúgy mérgezett, ha már fertőzött. Amit a szódabikarbónás kúra, képes kifertőtleníteni a sejtjeinkből vagy a baktériumainkból.

A szervezetünk számára pedig, éppúgy alkalmas a fertőtlenítésre, a külső forrásból származó szódabikarbóna, mint az, amit a hasnyálmirigyünk termel. De az is tény, hogy ezt a szódabikarbónás kúrát sem szabad túlzásba vinni. Ezét, napi egy csapott kávéskanálnyi csupán az, ami javasolható. Amelynek a fertőtlenítő hatását, egy fél citrom leve, csak fokozhatja. Ezért, ilyen mértékben, szinte bárki, bármikor alkalmazhatja önmagán. Ettől határozottabb szódabikarbónás kezelést azonban, csak orvosi felügyelettel érdemes folytatni. Olyan orvosok közreműködésével, akik már jártasak, az egészségügyi reform új ismereteiben.

Saját tapasztalatom szerint, a szódabikarbónával való el-lúgosodás is ártalmas. Én például, üdítőitalba kevertem a szódabikarbónát magamnak. Bele az üdítőital üvegébe. Így, elkövettem azt a hibát, hogy az üdítőital mennyisége alapján arányosan, jóval több szódabikarbónát tettem a folyadékba. Vagyis, az egy pohárnyi folyadékhoz rendelhető egy kávéskanálnyi helyett, kettő-három kávéskanálnyit raktam bele. Mert több pohárnyi folyadék állt a rendelkezésemre.

Ezért, ennek az el-lúgosodásnak az lett a közvetlen eredménye, hogy az ízületeim kezdtek el fájni. A térd, a váll, a csukló, és a boka ízületeim. Valamint a bordám, ami nemrég volt elrepedve vagy eltörve. Ma már, akármennyi folyadék legyen is az üvegemben, csak egy kávéskanálnyi szódabikarbónát keverek bele. Nem esek túlzásba. Így az ízületfájdalmaim is természetesen elmúltak. Ezt, csak azért írtam le, hogy a kedves olvasóim, ne essenek ugyanebbe a hibába. Mert a túlzott el-lúgosítás, megint másfajta egészségügyi rendellenességeket hozhat felszínre.

A szervezetünknek, megvan a maga természetes pH egyensúlya. Ami enyhén savas állapotot igényel. Ezért savasító jellegű, szinte minden ételünk. De diétával, vagy a diatetikusok által javasolt étrenddel, a szükséges pH egyensúlyi állapotunk fenntartható. Ami enyhén savas kémhatást biztosít ugyan a szervezetünk számára, de nem savasítja el a sejtjeinket túlzottan. Mert a túlzottan savas kémhatású sejtjeink, túltelítettekké válnak, és a vírusfertőzések lehetőségét teremtik meg.

Hasonló módon segíthet a böjt is. Amikor a szervezetünkbe vitt ételek mennyiségét tudatosa csökkentjük. Lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy a hasnyálmirigyünk által termelt biológiai szintű szódabikarbónánk, helyreállítsa a természetes pH egyensúlyunkat. Mert valljuk be őszintén, néha túl sokat eszegetünk.

A légterünk, állandóan tele van fertőzőképes vírusokkal. Amelynek a koncentrációja, a járványok idején fokozódik. Mert, éppen az emberi test sejtjei termelik meg azt a vírustöbbletet, ami a járványt fenntartja. Így nagy melegben, vagy egyéb szellőztetés esetén, ugyanazt a levegőt szívjuk be a szobánkban is, mint ami az udvaron vagy a köztereken van. Ezért, a maszk viselése nyílt terepen, csak olyan helyeken indokolt, ahol az emberek egymáshoz közelebb kényszerülnek. Illetve, zárt közösségi helyiségekben.

Azt nem tudom, hogy a politikai szinten irányított egészségügyi reform, milyen változásokat eredményez majd a társadalmunkban, de az bizonyos számomra, hogy az általam javasolt egészségügyi nézőpont, egészen új alapokra helyezheti az egészségügy munkáját. Mindannyiunk érdekében. Mert az anyagi mivoltunk, kristályos folyamatokon múlik fizikai szinten. Ami a sejtjeinken belül, mint biológiai szintű jelenség valósul meg. A bakteriális társadalmunk folyamatos munkájának köszönhetően.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2021.03.06.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8116451688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása