Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2022.10.29. 17:44 futotuz

Mozdulatlan mozgató.

Címkék: mozdulatlan mozgató

Mozdulatlan mozgató.

Arisztotelész már az ókorban megállapította, hogy kell lennie a világegyetemben egy intelligens „mozdulatlan mozgatónak”, aki az anyagi világ eseményeit tudatosan rendezgeti. Egy mozdulatlan princípiumnak. Mivel a fizika, az anyagi természet dolgait és jelenségeit kutatja, ezért a metafizika, olyan filozófiai nézeteket képvisel, amelyek azt próbálják értelmezni, hogy mi van a természet mögött. Mi van a természet után. A természeten túl. Mi irányítja a természetet. Mivel az, nem lehet az anyagi minőségű természet része, ezért csak filozófiai gondolkodással érthető meg. Hiszen, bizonyítani nem lehet egyszerű fizikai mérésekkel. Így lett Isten fogalma, olyan metafizikai Létezés, amely az intelligens mozdulatlan mozgatót valósítja meg, a filozófia elméleti szintjén. Ezért lettek, a teológiai, spirituális és ezoterikus tanítások, egytől-egyig metafizikus jellegűek.

Így a metafizika, mint filozófiai irányzat, éppúgy az emberi kultúra része, mint a fizika. Bár a nézeteik, alapvetően eltérnek egymástól. Mert a fizika, az anyagi valóság természetét kutatja, míg a metafizika az anyagon túli valóságot. Így jogos kérdésként merül fel az, hogy most, a XXI. században, amikor a fizika már-már megoldottnak tekinthető, van-e egyáltalán létezési jogosultsága a tudományban, a filozófiai szintű metafizikának? A válsz az, hogy igen. Mert a kvantumfizikai kísérletek alapján a tudomány, már az anyagi világ valósága mögé tekintve, a metafizikai valóságot próbálja szemlélni. Vagyis, az objektívnek megismert anyagi valóságból, a szubjektívként értelmezhető valóságba tekintenek. Az anyagi szintű természeten túlra. Ami az objektív tudományos szabályszerűségeket ismerve, látszólag tele van ellentmondásokkal. Így a kvantumfizikai is egyelőre, egy metafizikus elmélet.

A címben meghatározott mozdulatlan mozgatóra koncentrálva azonban, amely intelligens módon irányítja az anyagi világunk természetét, megpróbálom most, ebben az írásomban a metafizikai állítást, fizikai síkon értelmezni. Amit alapvetően azzal kezdek, hogy számunkra a természetes anyagi jelenségek, „elektromágneses” okokra vezethetők vissza. Vagyis, olyan látható elektromos anyagi jelenségekre, amelyeket láthatatlan mágneses okok tartanak működésben. Mégpedig, induktív módon. Mivel pedig, az „elektromágneses” jelenségek két összetevőt tartalmaznak, az elektromos és a mágneses összetevőket, ezért én most elméletben, tudatosan is kétfelé bontom őket. 

Ezt azért teszem meg, mert az anyagi világunk természetes jelenségei „elektromágneses” jellegűek ugyan, de ha a légterünkben felfelé haladva, elhagyjuk a bioszféránkat és a bolygó és csillagközi térbe kerülünk, ott már nem beszélhetünk elektromos tulajdonságokról. Az már, a tisztán mágneses birodalom. Az a mágneses alapú szubjektív valóság, amelyből és amelybe, az elektromos anyagi valóság megnyilvánulhatott és működhet rezgési szinten. Így az elektromos anyagi rezgések, olyan másodlagos szekunder rezgéseknek minősülnek, amelyek az induktív viszonynak köszönhetően, a mágneses jellegű primer alaprezgésekre vezethetők vissza. Egytől-egyig.

Kicsit másképpen fogalmazva, mivel az összetett szerkezetű elektromos anyagi valóság alkotóelemei, a mágneses valóságból nyilvánultak meg, ezért abban is működnek rezgési szinten. Ezért az objektívként értelmezett anyagi valóság természete, elektromos és mágneses egy időben. Amit Maxwell óta, „elektromágneses” jelenségekként értelmezünk. De az indukció jelensége, mégis egyértelműen utal arra, hogy azért, mégiscsak kétféle erőtértípus folyamatos egymásra hatásáról van ám szó. Mégpedig, a mágneses erőtér és az anyagi szintű elektromos erőterek állandó jellegű egymásra hatásáról. Amit az induktív viszony tart fenn, állandó jelleggel.

Mivel az összetett szerkezetű, atomokból felépült elektromos anyagi részhalmazokat nagy vonalakban már ismerjük, ezért én most inkább, a mágneses alaphalmaz mechanikai szerkezetét ismertetném. A mágneses alaphalmaz egy olyan egységes alapközeg az Univerzumban, amit az oszthatatlan alaptömegek építenek fel. Mivel az elektromos megosztás képességével, csak összetett szerkezetű anyagi részecskék bírhatnak, ezért az oszthatatlan alaptömegeknek jutott, a mágneses tulajdonságok közvetítésének a lehetősége.

Ezért, az oszthatatlan alaptömegek, olyan egységes mágneses alapközeget alkotnak, amelynek minden egyes alkotóeleme rezegni képes csupán. Mert a fixnek mondható stabil helyzetüket állandóan keresve, miközben relatív módon egymásra támaszkodnak, szervezettnek minősülő együttes rezgéseket valósítanak meg. Ezek a kozmikus szintű mágneses hullámok. Vagyis, olyan longitudinális jellegű mágneses hullámok, amelyekben az energia hatása, mindig egyenes irányban terjed. Vagyis, az egyenes irányú mágneses hullámhossz mentén, a frekvenciának köszönhetően, a rezgés energikus hatása, mindig egy irányba terjed. Mégpedig, a hullámhossz mentén egymás után felsorakozott erőimpulzus sorozatok által. Amit a frekvencia képvisel.

Ilyen értelemben véve, nem beszélhetünk „hullámterjedésről” sohasem. Csupán a hullám által közölhető rezgési hatások terjedéséről tehetünk említést, amit a frekvencia biztosít, az ő egymás után rezgő erőimpulzus sorozatai révén. Így a mágneses hullám, úgy működik, mint Newton soros ingája. Ahol a fonalakra felfüggesztett golyók, szép sorban egymáshoz érnek, és egy rezgés impulzusát, ugyanannyi golyóval ismételgetik, mint ahány golyóval elkezdtük a rezgési folyamatot. Ennél fogva, ha két golyót hoztunk lendületbe, akkor az a golyósornak ütközve, átadja az együttes impulzusértékét, és két golyónkként végigfut az egész soron. Majd a végén, éppen két golyó lendületét fogja előidézni, az utolsó impulzusátadás helyén.

Így a mágneses hullámok, éppen úgy működnek, mint a „hatáspumpák”. Mert az erőimpulzus sorozataikat, mindig a hullámhossz által meghatározott irányba közvetítik. Egyfajta állandó mágneses torlónyomással terhelve a kölcsönhatási pontot a sor végén. Ahol az elektromos anyagi részhalmazokkal való induktív viszonyuk létrejön. Ez a minden elektromos anyagi részhalmazra gyakorolt induktív mágneses torlónyomás okozza azt a gravitatív hatást, amit a tudomány olyan régóta keres. Mivel, minden összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmaz, más és más stabilis tömegértéket képvisel, ezért a reájuk ható induktív mágneses torlónyomás, az ő megnyilvánult tömegértékükkel lesz arányos.

Vagyis, a gravitáció esetében, egyáltalán nem beszélhetünk a tömegek vonzódásáról. Mert a tömeg, csupán az anyagi testek tehetetlen tulajdonságát kifejezni képes fizikai mérték. Sajátságos tulajdonságként pedig, nem rendelkezhet a vonzódás fizikai szintű többlettulajdonságával. Ami az anyagi test mennyiségre utalhat csupán. Jelezve ez által azt, hogy az anyagi mennyiségek, a tömegük arányában állnak ellen tehetetlen módon, a reájuk irányuló hatásokkal szemben. Amit a mágneses hullámokban terjedő energia is képvisel. Az ő induktív módon megvalósuló torlónyomásával. Így a gravitációs jelenségek szerintem, a kozmikus szintű mágneses hullámok, állandó jellegű induktív torlónyomásának köszönhetők.

Az oszthatatlan alaptömegek tehát, teljesen kitöltik az Univerzumban a helyet. Mozgási, létezési teret biztosítva ez által, a benne megnyilvánult, összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok minőségeinek. Egy egységes mátrix rendszer teljes közegét alkotva. Ez a mágneses alapközeg, mint zárt közeg, teljesen mozdulatlan. Mert ami létezhet, az mind, éppen őbenne van. Hiszen, rajta kívül nincsen semmi más. Így a mágneses alaphalmaz, mint egységes alapközeg, teljes mozdulatlanságra van ítélve. Gyakorlatilag, mozgásképtelen. Miközben, az őt alkotó oszthatatlan alaptömegeknek pedig, folyamatos mozgási kényszere van. Mert a nyugalmi helyzetüket állandóan keresve, folyamatosan csak rezegnek.

Mágneses alaphalmaz

Oszthatatlan tömegek  =  Teljes mágneses közeg

Örök mozgási kényszer   -----  Örök nyugalomi kényszer

A mágneses alaphalmaz tehát, mint alapközeg teljesen mozdulatlan. Míg az alapközegét felépítő oszthatatlan alaptömegek, állandó mozgásra vannak ítélve. Ami a folyamatos rezgésükben valósul meg. Így a mozdulatlan mozgatót, a mágneses alaphalmaz testesíti meg. De mitől lesz a mágneses alaphalmaz intelligens?

A mágneses hullámoknak két alapvető összetevője van. A hullámhossz és a frekvencia. A hullámhossznak informatív értéke van. Mert egyértelmű módon különbséget képes tenni a mágneses hullámok között. Továbbá, a hullámhossz határozza meg azt az intelligens célt, amire a mágneses frekvencia energiája induktív hatást gyakorolhat. Mert a frekvencia által, az energia terjed. Az egymás után felsorakozott erőimpulzus sorozatok révén, a hullámhossz által meghatározott célra és irányba. A kozmikus szintű mágneses hullámok ezért, mágneses erőtérré alakítják, a teljes mágneses alaphalmazt.

Az a mágneses alaphalmaz pedig, amelyikben a mágneses hullámhossz révén, információ alakulhat ki, tárolódhat el, és közlődhet induktív módon az elektromos anyagi részhalmazok felé, elmének és memóriának minősül egyben. Az Univerzum abszolút Elméjének és Memóriájának. Amelynek ennél fogva sajátságos, szintén abszolút értékű Intelligens Öntudata és Tudatossága van. Amit az idealista filozófia, Istenként tisztel.

Ilyen módon, máris eljutottunk Istenhez, az intelligens mozdulatlan mozgatóhoz. Aki az elektromos anyagi részhalmazokat, induktív módon befolyásálja és szervezi azok természetesnek elfogadott mozgásformáit. Úgy is mondhatnám, hogy a kozmikus szintű mágneses hullámokban, mindig a hullámhossz informatív értékei határozzák meg azt, hogy a frekvenciájuk energiaértéke, milyen mértékű induktív munkát végezhet, az elektromos anyagi részhalmazokon. 

Ennél fogva, mindig a mágneses hullámhossz által meghatározott elektromos célra irányul az, az energiahatás, ami a frekvencia által közlődik. Így az elektromos anyagi részhalmazok, összetett szerkezeti struktúraként, mindig azt a formációt veszik fel induktív hatásra, amit a mágneses energia reájuk kényszerít, a hullámhossz által meghatározott információ értelmében. Így válik az objektív elektromos valóság, a mágneses alapú szubjektív valóság, anyagi szintű kiterjesztésévé. Egy tökéletes, abszolút Létezési egységet alkotva azzal.

Az abszolút Létezés tehát, eleve kétféle valóságon nyugszik. A szubjektívnek értékelhető mágneses valóságon, és az objektívként megismert elektromos anyagi valóságon. De az objektív valóság, a szubjektív valósában nyilvánult meg, ezért elektromos és mágneses jellemzője is létezik egy időben. Erre utal, minden „elektromágnesesnek” elfogadott jelenség.

Így az összetett szerkezetű elektromos anyagi világ, olyan atomokból épül fel, amelyek strukturális szerkezeteit, éppúgy a mágneses alaphalmaz tölti ki, mint ahogyan körül öleli azokat. Ha tehát, tudományosan is megállapított dolog lett az, hogy az atomokat felépítő alkotóelemek együttes térfogata, a protonok, neutronok, és az elektronok közös térfogata, csupán egy tízezred részét teszik ki a teljes atomtérfogatnak, akkor ebből az is nyilvánvalóan következik, hogy az oszthatatlan alaptömegek sem lehetnek nagyobbak, mint az atomok egy tízezred része. Ezért, nem is olyan nagy csoda az, hogy szabad szemmel láthatatlanok azok számunkra. Épp úgy, mint az általuk fenntartott mágneses jelenségek.

Az elektromos részhalmazok és a mágneses alaphalmaz között fennálló indukció pedig, azon alapszik, hogy mindkét halmaztípus, ugyanazokból az oszthatatlan alaptömegekből építik fel az erőtereiket. Az elektromos részhalmazok elektronjai körül, a hozzájuk közelebb lévő oszthatatlan alaptömegek alakítják ki, az ő elektrosztatikus erőtereiket. Így az elektronok elektrosztatikus erőtereinek a felépítése, mindig centrális jellegű. Mert hűségesen követik, az elektronjaik alakját és megszerzett mozgásformáit. 

Így az indukció lényege éppen az, hogy a kétféle erőtér folyamatosan egymásnak feszül. Mert egymásra próbálják erőltetni, a közegükben uralkodó mozgásállapotaikat. De ugyanazon a mágneses alaphalmazon belül, a mágneses erőtér állandóan lineáris felépítésű, míg az elektronok elektrosztatikus erőterei, mindig centrálisak. Vagyis, szinuszos alakot öltenek. Ezért, a közös mágneses alaphalmazukon belül, mindenképpen egymás ellenhatásait képviselik. Ezért a mágneses aktivitás, elektrosztatikus változást idéz elő. Míg az elektrosztatikus változások, mágneses hullámokat gerjesztenek. Vagyis, az induktív viszony, két irányú folyamat.

A mágneses hullámok frekvenciái révén közölt energia, induktív torlónyomással terheli, az elektronok elektrosztatikus erőtereit. Így közvetett módon, hatást gyakorolnak az elektronokra. A dolog, éppen ugyanúgy működik, mint a gépjárművekbe beépített robbanómotorok esetében. Ahol a lineáris mozgást végző dugattyúk, centrális jellegű forgómozgást váltanak ki, a főtengelyre vetített erőhatásaikkal. Így a lineáris jellegű mágneses hullámokban terjedő energia torlónyomást fenntartó hatása, az elektronok elektrosztatikus erőtereinek a forgómozgását befolyásolja. Ilyen módon persze, közvetve gyorsítva vagy fékezve az elektronjaik mozgásállapotait is. Az elektronok mozgásállapotbéli változásai pedig, az anyagi halmazuk szerkezetét fogja meghatározni. Azt a szerkezeti struktúrát, amit az anyagi halmaz felvehet, a kozmikus szintű mágneses hullámok induktív hatása alatt.

A kvantumfizika pedig, kvantummechanikus módon próbálja értelmezgetni, a kétféle erőtér induktív viszonyát. Mivel azonban, minden hullámot „elektromágneses” jelenségként magyaráznak, ezért eszükbe sem jut külön értelmezni a kétféle hullámot. Pedig, csak az induktív viszony tartja őket egy közös egységben. Így a mágneses hullámok által biztosított mágneses erőtér mindig lineáris, míg az elektronok elektrosztatikus erőterei, kizárólag centrálisak. Elektromos hullámként pedig, szinuszos jelleget öltenek.

Visszatérve azonban Istenre, az intelligens mozdulatlan mozgatóra, Ő a teljes mágneses erőteret uralja. A mágneses térben kialakult mágneses hullámok által. Így a kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszai, együtt képviselik azt az abszolút értékű Intelligenciát, amely Isten Öntudatát és Tudatosságát garantálja. Ezért, a teljes mágneses alaphalmaz, egy abszolút Elmének és Memóriának minősül. Amely teljesen tiszta, Szent-Szellemet biztosít Isten számára. Míg a mágneses hullámok frekvenciái, Isten tiszta, Szent-Lelkét vagyis, kozmikus szintű hatóképességét garantálják. Amely induktív módon képes, bármilyen elektromos anyagi dologra és eseményre hatást gyakorolni. Valamint, szintén induktív módon, azonnal értesül mindenféle elektromos anyagi változásról. Így aztán Isten, valóban a mindent tudó és mindenre ható képességet valósítja meg az Univerzumban. Mágneses alapon.

Isten tehát mozdulatlan, mert mágneses alaphalmazként, mindent önmagában foglal. A benne kialakult kozmikus szintű mágneses hullámok hullámhosszainak köszönhetően, abszolút Intelligenciával rendelkezik. A mágneses frekvencia által közölhető energiák révén azonban, Ő maga a minden elektromos anyagi minőséget mozgató induktív hatás is. Vagyis, Isten az intelligens mozdulatlan mozgató.

A mágneses frekvencia révén, az energia terjed a mágneses hullámokban. Mégpedig, a fény sebességével. Míg az információnak, nincsen szüksége terjedési időre. Hiszen a teljes mágneses alaphalmaz, Isten abszolút Elméjének és Memóriájának minősül. Így minden mágneses hullámhossz olyan, mint egy kozmikus méretű húr. Ami állandóan jelen van az abszolút Elmében. Annak teljes hosszában. Mert az egymásra támaszkodó oszthatatlan alaptömegek, végtelen hosszúságú „golyósorokat” képviselnek a mágneses alaphalmazban. Így a mágneses információ, azonnal jelen van a teljes Univerzum mágneses alaphalmazában. Ilyen értelemben véve, csak meg kell pendíteni, azt a benne meglévő oszthatatlan alaptömegekből álló „húrt”, amely mentén a frekvenciális szintű energia áramlása megvalósulhat.

Istennek tehát, mint Intelligens mozdulatlan mozgatónak, nem kell mozognia ahhoz, hogy az induktív viszonyt fenntartsa az elektromos anyagi valósággal. A mozgatási képessége is úgy valósul meg, hogy Ő maga mozdulatlan marad. Mert a mágneses hullámokban létrejövő szervezett együttes rezgések következtében, az oszthatatlan alaptömegek egyensúlyi helyzete, számottevően nem változik. Energiaként, csak Isten akarata terjed, a frekvencia hatása alatt. A fény sebességével. Ami időt vesz igénybe. Így minden lehetséges objektív anyagi változás viszonyított részideje, a fény sebességére vezethető vissza. Vagy másképpen fogalmazva, az idő kozmikus alapját, a fény sebessége határozza meg az Univerzumban. Így számunkra az idő etalonja, a fény sebessége.

Az objektív elektromos anyagi részesemények részidői pedig, olyan általunk viszonyítható időegységek, amelyek egyedi szintű pillanatértékeit, az elménkben tudatosítjuk ugyan, de a memóriánkban tárolva egyesítjük. Vagyis, az elménkben, mindig az éppen viszonyított részpillanat tudatosodik.  A következő pillanat pedig, már ki is túrja onnan az előző pillanatot, a memóriánkba. Ahol a szellemiségünk a mentális „raktárkezelőnk”. Ezért, a szellemiségünk, mint igen jó „raktáros”, folyamatosan ellenőrzi a mentális raktárkészletét. Ezért, az elménkben tudatosodó pillanat mellet, az idő már szellemi szintű mentális terméknek minősül számunkra.

Az elektromos anyagi világunk objektív valóságában tehát, minden lehetséges állapotváltozás időben meghatározható mértékének az etalonja, nem más számunkra, mint a fény sebessége. Mint olyan szubjektív sebességérték, amelyben az energia terjed a mágneses hullámok által. Így a mágneses frekvencia által közölt energiák, az Univerzum kozmikusnak minősíthető részeseményei. Amelyben a hullámok állnak ugyan, de az energia hatásai a fény sebességével terjednek. Így válik a mágneses hullámok által az intelligens mozdulatlanság, induktív állapotváltozásokra képessé.

Vagyis, a mágneses erőtér számára, az elektromos objektív valóság olyan, mintha marionettfigurákat mozgatna. Láthatatlan induktív zsinórokon. Mivel az összetett szerkezetű elektromos anyagi részhalmazok, a mágneses alaphalmazból nyilvánultak meg. Hiszen megnyilvánulni, csak a meg nem nyilvánult mágneses alaphalmazból lehetséges. Így az objektív elektromos anyagi valóság, a mágneses alaphalmaz szubjektív valóságának, az általunk is látható kiterjesztése. Mert így, együtt alkotják az abszolút Létezést. Teljes harmóniában. Amit az a relatív egyensúly képvisel, amit az égre tekintve szemlélhetünk esténként.

Isten tehát, mint induktív teremtő, a Genezis időszakában megnyilvánította mindazt, ami az objektív anyagi valósághoz szükséges volt. Így a Földünket is. Arra pedig, az élet lehetőségét. Végül pedig, a szellemi szintű értelemmel bíró embert. Mint önmaga tökéletes, relatív értelemmel bíró kiterjesztését. Ezért hívhatjuk Istent, a mi Atyánknak. A népszaporulat által pedig, ez az Isteni eredetű lélek által éltetett emberi faj reinkarnálódik, folyamatos jelleggel. Ezért, minden újszülött gyermek, Isten ajándéka számunkra. Mert amikor Isten ajándékot ad nekünk a gyermekeink által, akkor a legszebbet, a legjobbat adja nekünk, Önmagát. Ezért olyan Isteni teremtmény, minden újszülött gyermek.

Az objektív anyagi valóságban megnyilvánult ember tehát, Isten elektromos kiterjesztése. Akiben a mozdulatlanság kényszere már tökéletesen feloldódott. Ezért, az értelmes embereknek jutott az, az alapvető életfeladat, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezzen Isten számára, a mozgás minden lehetséges formájáról. Ezért, szinte minden mozgásformánk, olyan tudatos cselekedetünk, amit valamilyen cél érdekében hajtunk végre. A hitünk szerint. Vagyis, céltudatosok vagyunk. Ezek az egyéni szintű céltudatos cselekedeteink egyesülnek a társadalmi életünk során. Így, mindig az erősebb céltudat érvényesül. Amit önmagunkra vetítve, sorsnak nevezünk. Így a sorsunk, a céltudatosság megvalósulását biztosítja az életünkben. Ha nincsenek saját céljaink, akkor mások által meghatározott célokat kell követnünk ahhoz, hogy folyamatosan cselekedni tudjunk az életünk során. Amely cselekedeteinkben, az állandó mozgás valósul meg. Isten örök mozdulatlansága ellenében.

Így a sorsunk, egymás sorsába ágyazódva kínálja fel számunkra, az élet minden lehetőségét. Ezért az egyedi ember, mások jólétében élhet csak boldog életet. Ami a mások jóléte esetében, nem azt jelenti, hogy egyesek gigantikus vagyonokat halmozhatnak fel, a többiek rovására. Mint ahogyan azt mostanában teszik az emberek. Mert ez a folyamat, csak a gazdagokat állíthatja szembe, az általuk okozott szegénységgel. De a gazdagok által felhalmozott mérhetetlen vagyon, mindenki számára bőséges megélhetést biztosíthatna. Általa, mindenki jólétben élhetne. Amíg ez meg nem valósul, addig csak élősködhetünk egymáson.

Az ember, Isteni eredetű lélek által, induktív módon éltetett élőlény. Így a lélek nem más, mint a mi saját anyagi halmazunkra irányuló kozmikus szintű mágneses hullámunk frekvenciája. Amelyben a bennünket éltető energia terjed. Ez a reánk irányuló kozmikus szintű energia, induktív módon életerőt kölcsönöz számunkra. Vitálisként értelmezett, bioelektromos jellegű életerőt. Ami az élethez szükséges mozgásformák végrehajtására tesz minket alkalmassá.

Az elménknek és a memóriánknak köszönhetően, szellemi képességekkel is rendelkezünk. Ezek a szellemi képességeink, olyan bioelektromos jelenségek az agyunkban, amelyek tudatos állapotban tartanak bennünket. De az életünk szellemi képességeinek, az a természetes alapfeladata, ami a születésünk pillanatában is megvan bennünk. A lelki és testi érzéseink értelmes kifejezése. Ezért, akármennyit tanuljunk is az életünk során, mindig az marad a mentális szintű természetes feladatunk, hogy a lelki érzéseinket fejezzük ki, az értelmes szellemi gondolataink informatív értékeivel.

Ha ugyanis, a lélek által Isten élteti az értelmes embert, akkor a lelki vágyaink nem mások, mint Isten reánk irányuló szándékai. Lelki érzésekként azonban, csak mentális módon irányítható erőhatások azok. Ezért kell a szellemi gondolataink informatív értékeivel, olyan értelmes célokat meghatároznunk számunkra, melyek kialakíthatják azok mentális formáit. Így, amikor a lelki vágyainkat elképzeljük valóságosnak, akkor hiteket formálunk belőlük az elménkben. EEG-agyi mágneses hullámokat. Amelyek Isten mágneses valóságában, mint szubjektív mentális események jelennek meg.

Ezek a kis energiájú agyi mágneses hullámaink, teljesen alkalmatlanok arra, hogy induktív módon megvalósítsák a lelki vágyainkat. De arra igenis alkalmasak, hogy a hasonló hullámhosszúságú, de jóval nagyobb energiájú kozmikus szintű mágneses hullámokkal interferálva, azok induktív paramétereit átállítsák számunkra, a vágyaink által meghatározott módon. Így, azok a kozmikus szintű mágneses hullámok, amelyek amúgy is induktív módon működtetik az elektromos anyagi dolgok és események rezgési szintű létezését, a továbbiakban, a mi vágyaink szerint fognak munkálkodni. A mi érdekünkben. Isteni rendben.  

Istennek ez a terve, már az első ember éltében megvalósult. Mert az ember, az Isteni akarat szerint élt, boldog életet. De az emberiség szellemi szintű fejlődése, olyan életvitel kialakítását tette számunkra lehetővé, amit szinte kizárólag a szellemi gondolataink irányítanak. A racionális jellegű szellemi gondolataink. Pedig, a szellemi gondolatainknak, akármilyen racionális jellegű relatív intelligenciát képviseljenek is, mindig az a természetes feladata, hogy a vágyaink szerint tudatosodó lelki érzéseinket fejezzék ki, egyre intelligensebb, egyre precízebb módon. Ez az Isten által biztosítható boldogságunk záloga.

Az intelligens mozdulatlan mozgató tehát, éppen azért éltet bennünket, hogy általunk tapasztalja meg az abszolút Létezés objektív anyagi valóságát. Amelyben a mozgás által megvalósított állapotváltozások dominálnak. Ezért, minden értelmes ember, egy relatív Istenségnek minősül. Akinek a relatív elméjében a képzelet, abszolút jellegű Isteni lehetőségeket biztosít, a teremtés folyamatában való tudatos részvételre.

Ezért kedves Olvasóm, Te minden este lefekvés után, képzelj el magadnak néhány olyan dolgot vagy eseményt, amit másnap a lelki vágyaid szerint szeretnél megtapasztalni. Majd térj nyugovóra azzal a biztos tudattal, hogy Isten számára, mindent jól elterveztél másnapra. Isten pedig, megvalósítja számodra mindazt, ami a képzeleted által megjelent neki a mágneses valóságában. Így másnap, Isteni rendben megtapasztalhatod a csodákat. Mert Isten számára, a Te anyagi és mentális cselekedeteidre van szükség ahhoz, hogy a sorsszerű életeseményeid, boldoggá tegyenek Téged. Ezt garantálja számodra, az intelligens mozdulatlan mozgató. Vagyis, Isten. Akit immár, nem csupán filozófiai síkon lehet elfogadni, hanem fizikai értelemben is.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2022.10.29.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2217965822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása