Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.
  • gigabursch: "Mert, ha egy gyurmából készült golyó gömb alakját megváltoztatjuk és kockát formálunk belőle, akk... (2022.01.27. 07:43) Pi változó értékei.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2023.12.15. 14:16 futotuz

Anyaszentegyház.

Címkék: anyaszentegyház

Anyaszentegyház.

Sokáig nem értettem azt, hogy Jézus, miért alapította meg Péter apostolra vetítve, az Ő saját anyaszentegyházát. Hiszen Jézus, mint Fiú, az Atya küldötte volt. Vagyis, az Atya Isten akaratát szolgálta itt a Földön. Aki a megváltói szerepével, élő templomokká alakította a benne hívő embereket. Az Istennek házává tette őket, a Szent Lélek által.  Majd Ő maga irányította az ilyen módon megváltottak további gondolatait, szavait és cselekedeteit, az Ő Isteni eredetű Szent Szellemével. Mert a megváltott emberek, Jézus vezetésére hagyatkozva éltek tovább, a Szent Lélek jogos birtokosaiként.

Vagyis, komoly dilemmát okozott számomra az, hogy Jézus, miért nem „atyaszentegyházat” alapít, Péter apostolra alapozva, ha már úgyis az Atyát szolgálja. Majd az apa és az anya funkcionális szerepeinek értelmezése során jöttem rá az igazságra. Mégpedig arra, hogy az apa az, akiből kiáradnak a dolgok. Míg az anya az, aki képes befogadni azokat, ami az apából kiáradt. Vagyis Jézus, azért alapította meg az anyaszentegyházát, mert olyan emberekre alapozta azt, akik már befogadják a megváltás után felszabadult és kiáradt Szent Lélek Isteni áldását.

Jézus születése előtt is volt templomi élet a hívők számára. Így az egyházuk tagjai között voltak próféták is. Akik fenntartották a híveik között, a megváltóról, a messiásról szóló Isteni megállapítás, Ószövetségben meghatározott ígéretét. Vagyis, templomban zajló egyházi élet akkor is zajlott valamilyen szinten. De az még, nyilván nem alkotta Jézus anyaszentegyházát. Így azt is mondhatjuk röviden, hogy csak olyan emberek képezik Jézus anyaszentegyházának a valós közösségét, akik már túljutottak a Szent Lélek által biztosított keresztségen. Akik a Szent Lélek áldását birtokolva, Jézus Szent Szellemi vezetésére hagyatkoznak tudatosan, az életük további részében.

Manapság, a keresztény vallások képviselői, önként felvállalják azt, hogy ők a keresztény anyaszentegyházat képviselik. Aminek minden keresztény templom és gyülekezet a részét képezi. Aminek a feje, a római pápa. De ez, egyáltalán nem fedi a valóságot. Mert a kereszténnyé vált hívő emberek közül is, csak azok lehetnek tagjai Jézus anyaszentegyházának, akik a Szent Lélek keresztségen már átestek. Akik már kérték és befogadták a Szent Lelket. Akkor is, ha papok vagy éppen papi vezetők. Teljesen mindegy az, hogy milyen vallási felekezethez tartoznak. Sőt, mi több, még kereszténynek sem kell lenniük. Bőven elég, ha igaz szívvel kérik és elfogadják Jézust megváltójuknak.

A kereszténység ugyanis, egyáltalán nem kiváltság ezen a téren. Hiszen a legtöbb keresztény hívő ember, még nagyon távol van attól, hogy Jézus megváltói áldozatára méltó legyen. Mert szellemi szintű tudatosságában, még nem fejlődött olyan mentális szintre, ahol Jézus megváltói áldozatát igazán értékelni tudja. Vagyis, még nem képes kérni és befogadni Jézust az életébe. De mit ír erről a Biblia?

„De én mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kösziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.”

Máté Evangéliuma 16/18

Ez csupán egy ígéret volt Jézustól Péter számára. Mert Jézus már előre tudta azt, hogy a kálváriája után három nappal, ebből a labilis hitű emberből lesz, az Ő legstabilabb hívő embere. A Szent Lélekkel való betöltekezése után. Ezért hívta Pétert, már jó előre kősziklának.

„Saulus pedig pusztítá az anyaszentegyházat, házról-házra járva, és férfiakat és asszonyokat elővonszolva, tömlöcbe veti vala.”

Apostolok Cselekedetei 8/3

Saulus tehát, nem a zsidóságot pusztította úgy általában, hanem csak azokat, akik zsidó nép közül részesültek, a Szent Lélek által biztosított megváltás keresztségében. Így nem a teljes zsidóságot irtotta, hanem csak a közöttük található Jézus követőit. Akik az Ő anyaszentegyházának a tagjai lettek, a Szent Lélek által.

„Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szent Lélek titeket vigyázókká tett, az Isten anyaszentegyházának legeltetésére, melyet tulajdon vérével szerzett.”

Apostolok Cselekedetei 20/28

Jézus így bocsátotta el az apostolokká vált követőit. Mondván azt, hogy vigyázzanak magukra, és arra a hívőkből álló nyájra, amelyikben a Szent Lélek őket vigyázókká tette. Vigyázzanak a Szent Lélek által megkeresztelt hívőkre is, akik már az Ő anyaszentegyházát alkotják. Akiket a saját vérének a feláldozásával szerzett, a régebbi hívő emberek közül.

Az anyaszentegyházhoz való tartozás alapja tehát az, hogy el kell fogadni igaz hittel Jézust a megváltónknak, kérni kell az Ő Szent Lelkével való Keresztséget, majd szellemi szinten is, Jézus vezetésére kell hagyatkozni az életünk további részében. Akit ilyen módon megkeresztelt Jézus a Szent Lelkével, és Jézus Szent Szellemének követőjévé vált, az külön ajándékot is kap az Úrtól. Egy adott, sajátságos Isteni képességet fog birtokolni. Isten Szent Szellemétől. Így a Szent Szellem természetfölötti ajándékait, három csoportba lehet sorolni.

Az első, a kijelentés ajándékai. Ami a tudomány tökéletes kifejezéséről, a bölcsesség kifejezéséről, illetve a jó és rossz szellemek megkülönböztetésének a lehetőségéről szól.

A második, az erő ajándékai. Ami a tökéletes hitre alapozott módon, a gyógyítás és egyéb csodatevés lehetőségeivel járnak.

A harmadik, a szólás ajándékai. Amelyek a prófétálást, a különböző nyelvek azonnali ismeretét, valamit azok magyarázatát jelentik.

Ezek az Szent Szellemtől való ajándékok, nem csupán azt igazolják a többi hívő ember előtt, hogy valaki átesett a Szent Lélekkel való megváltói keresztségen, hanem arra is szorítkoznak, hogy az ajándékok birtokosai, tovább erősítsék az Isteni eredetű tetteikkel, a megváltottak anyaszentegyházát. Vagyis, a Szent Szellem ajándékai, nem öncélúak. Hanem olyan Isteni képesség, amit az anyaszentegyház tagjain belül kell használni a hívők javára. Ilyen értelemben véve pedig Jézust, a Fiút erősítsék szellemi szinten, a hívők közösségében.  Így a Szent Szellem ajándékai, az emberek javát szolgálják továbbra is, Isten dicsőségére. Közvetlen módon igazolva ez által azt, hogy a megváltott emberekben, már Isten is munkálkodik.

Ezek az Isteni ajándékok olykor, csak néhány percre jelennek meg a megváltott emberek életében. De azt rendszeres módon teszik. Újra és újra visszatérő jelleggel. Mindig a megfelelő időben. Akkor azonban, olyan dolgot tesznek vagy mondanak a megváltottak, amit nyilván nem tanulhattak sehol az emberi kultúránkban. Mint Isten élő médiumai, közvetítik az Úr igazságos akaratát. De nincsen folyamatosan jelen a megváltott emberek életében. Vagyis, látszólag nem változtat semmit az emberek alapvető jellemén. De szükség esetén, mégis mindig megjelenik az életükben.

Ahhoz tehát, hogy minél többször jelentkezzen az életükben a Szent Szellem ajándéka, éppen arra van szükségük, hogy minél kiterjedtebb közösségi életet éljenek. Azért, hogy az által, sokkal több lehetőséget biztosítsanak önmagukban, a Szent Szellem aktivitása számára. Mert aktív közösségi élet nélkül, ez a képesség is elsorvadhat. Mert a Szent Szellem ajándékának, éppen az a célja, hogy a csodának minősülő jellegével, Jézust erősítse a többi hívő emberekben is. Akik tanúi lehetnek ezeknek a csodáknak. Ilyen módon, példát mutatva számukra. Éppen azért, hogy aki a hívők közül látja, hamarabb térjen a Jézus által felkínált, Istenhez vezető mentális útra.

Mert a Szent Szellem minden egyes csodának minősülő tette, ezt a célt szolgálja. Ezt szolgálta már Jézus idejében is. Amikor betegeket gyógyított és halottakat támasztott fel. Vagy amikor az evangéliumot hirdette. Az Istenhez vezető út egyetlen lehetőségét. Amikor az Istenbe vetett hitet erősítette a saját követőiben. Már jó előre felkészítve őket szellemi tudatosságban, a Szent Lélekkel való megkeresztelkedésre. Ami Jézus halálát követően, három nap múlva be is következhetett. Amikor Jézus feltámadott. Legyőzve a bűn által reá rótt halált. Jézus hívei előtt tökéletesen igazolva ez által, az Ő Isteni eredetű minőségét.

Jézus megváltói áldozata örök érvényű. Ami azt jelenti, hogy amig értelmes ember él a Földön, addig mindig meg lesz a lehetősége arra, hogy Jézus áldozatát komolyan értékelve, kérje és befogadja Őt. Így az anyaszentegyházhoz való tartozás egyetlen módja az, hogy tiszta szívvel el kell mondani a megérők imáját. Ami Így hangzik.

„Uram Jézus, szükségem van reád. Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Kinyitom életem kapuját és befogadlak téged, mint uramat és megváltómat. Te irányítsd az életemet. Tégy olyanná, amilyen Te akarod, hogy legyek. ÁMEN.”

https://www.youtube.com/watch?v=uypVy29Mjcw

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2023.12.15.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818281835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása