Hirdetés

HTML

Hirdetés

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

Írásaim

Címkefelhő

Futótűz

A fizika, az objektív valóság megismerését célozza meg. Az én véleményem szerint pedig, az abszolút létezés valósága, objektív és szubjektív egy időben. Így én, a megismert objektív valóság hibáira irányítom a figyelmet, és a szubjektív valóság létjogosultságára.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: OMFG... azt hittem a "Bölcs Árnyék" és még millió meg egy nicken író futóbolond egyedül van. Miért... (2024.08.29. 00:23) Fehér lyuk.
  • gigabursch: "Így a tudományos szakembereknek, éppúgy hinniük kell a méréseik eredményeiben, azok informatív ér... (2023.01.08. 11:26) Tudomány vagy Isten.
  • TanBá: Mára már van Tudományos Isten. A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve 1... (2022.11.19. 13:06) Tudományos Isten.
  • Zsofazsofa: youtu.be/iDEppXwWHag (2022.10.22. 19:17) Istenként élni.
  • Zsofazsofa: youtu.be/PqN7LV2VvYs (2022.10.22. 19:14) Isten éltessen.

(KFG - Korlátolt felelősségű gondolataim.)

2024.09.22. 14:01 futotuz

Megértés.

Címkék: megértés

Megértés.

Ahhoz, hogy igazán szeretni tudjuk valamit, meg kell értenünk a működését. Teljesen hasonló a helyzet az emberekkel is. Ahhoz tehát, hogy szeretni tudjunk valakit, meg kell értenünk a viselkedését. Mert a szeretet, három mentális alappilléren nyugszik. A megértésen, a megbocsátáson, és a megbecsülésen. Ha bármelyik hiányzik, már csak relatív módon vagyunk képesek szeretni. Az pedig, a türelmünkön mérhető le. Mert, amit nem szeretünk megfelelő módon, azzal szemben türelmetlenek vagyunk. Így a türelem, mint a szeretet legideálisabb fokmérője, mindig visszatükrözi a cselekedeteink során, a szeretetünk aktuális mértékét.

A megértés tehát, arról szól, hogy szellemi szinten felfogjuk, valaminek a működését vagy valakinek a viselkedését. Ami persze, nem jelenti azt, hogy tökéletesen egyet is értünk azzal. Ezért, amelyik viselkedési normával nem értünk egyet, azt meg kell bocsátanunk ahhoz, hogy szeretet megmaradjon közöttünk. Mert a megbocsátás lehetősége nélkül türelmetlenekké válunk vele szemben, akár el is fordulhatunk tőle. Megfosztva ez által őt, a szeretetünk további lehetőségeitől. Amit a megbocsátással párosuló megbecsülésünk jelenthetne. Így aztán teljesen mindegy az, hogy nem értjük meg, nem tudunk neki megbocsátani, vagy nem tudjuk kellőképpen megbecsülni, mindenképpen kizárjuk őt a szeretetünkből. Mert a türelmetlenségünk miatt, zárkózottak leszünk vele szemben. Gyakorlatilag, elfordulunk tőle.

Megítélhetjük bárki testi mivoltát vagy a szellemi adottságait, de a lelki minősége sérthetetlen bárki számára. Mert a lelki minősége képviseli az emberekben azt az emberi méltóságot, amit Isten biztosít bennünk a lélek által. Így a léleknek, akkor is tisztelet és megbecsülés jár, ha testi vagy szellemi szinten érdemtelen valaki arra. Erre utalnak az Alkotmányos kötelezettségeink is, amikor kötelesek vagyunk mások alapvető emberi méltóságát megőrizni az által, hogy figyelembe vesszük azok alapvető emberi jogait.

Így a társadalmi szinten bevált joggyakorlat, tulajdonképpen az Alkotmányos rend szerint meghatározott alapvető emberi jogokon keresztül, Isten érdekeit védik az emberekben is. A szellemiségünkhöz hasonlóan, a lélek is láthatatlan előttünk. Ezért, hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni mások lelki érdekeit. De, ahogy bennünket Isten éltet a lélek által, úgy minden más élőlényt is, Isteni eredetű lélek élteti. Így mások viselkedésének a megértése során, éppen arra törekszünk, hogy tisztán lássuk azokat az okokat, amelyek a velünk szemben tanúsított hozzáállásukban nyilvánultak meg. Mert a lehetséges okok megértése után, már a legtöbb esetben, tisztázódtak is a cselekedet lelki körülményei.

Így a szellemi szintű megértés, lehetőséget biztosít arra, hogy a lelkeink ne forduljanak el türelmetlenül egymástól. Mert a megértés, nem csorbítja mások emberi méltóságát előttünk akkor sem, ha a cselekedetük esetleg véletlenül, éppen ellenünk irányult. Ha nem szándékos a tettük, akkor nem is kell megbocsátást tanúsítanunk. Mert eleve, nem is lett sértettség belőle. Így az emberi máltóságunkat fenntartani képes lelki azonosságunk megmaradhat.

Egészen más a helyzet a szándékos cselekedetekkel. Amit kimondottan rosszindulatból követnek el ellenünk. Gyakorlatilag, ártó szándékkal. Ilyen esetekben, akkor is nehéz a megbocsátás, ha megértjük a cselekedet szellemi szintű motivációját. Mert a legjobb lelki szándékom ellenére sem tudok mindenki számára egyformán szimpatikus lenni. Mert, aki nem a lelki eredetű jóindulatom alapján ítél meg, hanem valamilyen testi vagy szellemi hiányosságom szerint, az könnyedén félreismerhet. Annak ellenére, hogy nincsen bennem felé irányuló rosszindulat. Az ilyen, szellemi szinten irányított elméjű emberek, hajlamosak arra, hogy ártó szándékkal viselkedjenek velünk szemben. Pusztán előítéletből. Mert ezoterikus szinten, még a spirituális alapokat sem ismerik.

Ezért kell ezoterikus módon, szellemi szinten művelni magunkat. Hogy a megértés lehetősége növekedjen bennünk. Mert csak fejlett ezoterikus ismeretekkel élhet valaki egyre tökéleteseb spirituális jellegű lelki életet. Mert a spirituális képességek éppen arra utalnak, hogy milyen szintű lelki életet él valaki. Amelynek során a spiritet, a lelket hagyjuk magunkban tudatosan is élni. Azaz, tulajdonképpen Istent. Mert a szellemi képességeink indokolatlan aktivitása nélkül, közvetlenül Isten él rajtunk keresztül. A lélek által.

Erre utalnak a meditális lehetőségeink is. A meditáció alkalmával ugyanis, lecsendesítjük a szellemi képességeink aktivitását. Éppen azért, hogy a tudatos elménk, a lelkünkre legyen fogékony. A lélek által pedig, közvetett módon Istenre. Az Univerzum abszolút értékű mágneses Tudatosságára és Öntudatára. Amelyben minden lehetséges információ megtalálható. Így meditatív elmeállapotban, minden kérdésünkre választ kaphatunk Istentől. Így működik minden ember agyában, az ő elméjének a relatív tudatossága. Vagy azonnal megkapjuk a választ a meditációnk során, vagy pedig, az elménk továbbra is nyitott marad a kozmikus szintű válsz fogadására. Amit intuitív módon kaphat meg, a meditációs gyakorlata után is valaki.

Így a megértés tudatossága, nem csak arra utal, hogy megismerjük általa más, lélek által éltetett emberek gondolkodási és viselkedési módjait, hanem arra is alkalmas, hogy közvetett módon, Isten gondolatait értsük meg a segítségével. Mert a meditáció lehetőségével, önmagunk relatív emberi tudatosságát kapcsoljuk össze, Isten abszolút értékű tudatosságával. De, Isten abszolút tudatosságát képtelenek megérteni egyszerre a mi relatív elméinkkel, ezért csak a feltett kérdéseinkre kaphatunk elfogadható válaszokat Istentől. De azt, sohasem tagadja meg senkitől. Mert a lélek által éltetett emberekben is, önmagát szolgálja Isten. Végtelen szeretettel.

Így a megértés, éppúgy a szeretet szolgálatában működik, mint a megbocsátás vagy a megbecsülés. Azaz, Isten lelki egyensúlyának az érdekeit szolgálja bennünk. Éppen azért, hogy mindig a szeretet türelmével viszonyuljunk egymáshoz. Hiszen, minden értelmes embert, Isteni eredetű lélek étet. Úgy engemet, mint bárki mást. Ha ezt szellemi szinten átlátom, az már a megértés alapja az életemben.

Sokkal könnyebb dolog más emberek cselekedeteit megérteni, ha az Isteni eredetű lélek lehetőségét látjuk bennük akkor is, ha ők erről nem tudnak vagy nem is hajlandók azt tudomásul venni. Mert, sokan élnek, eleve ateista módon. Azaz, eleve tagadják Isten létezését. Illetve, nagyon sokan, egy rajtuk kívül álló misztikus entitást tisztelnek Isten fogalma alatt. Annak ellenére, hogy hívő emberekként, őket is az Isteni eredetű lélek élteti. Pedig, szép lassan tudomásul kell venni azt, hogy az elektromos anyagi világ objektív valóságát, a mágneses alapú szubjektív valóság irányítja, precízen hangolt induktív jelleggel, a mágneses alapú kozmológiai állandók segítségével. Az objektív anyagi valóságnak pedig, az értelmes ember is az elválaszthatatlan részét képezi. Így az embert anyagi minőségét is, olyan mágneses alapú kozmológiai állandó működteti induktív módon, amit léleknek hívunk. Így a lélek által, Isten élteti az embert is.

Aki értelmes emberként ezt megérti szellemi szinten, az lelki szinten is önmagára találhat végre. Azaz, ezoterikus módon felfedezheti önmagában, az Isteni eredetű spirituális képességekkel rendelkező lelket. Mint minden szellemi szintű tudás, jóval magasabb mentális értéket biztosít az ember számára, úgy ez az ismert is fokozni fogja a természetes önértékelésünket. Mert, aki felismeri önmaga Isteni mivoltát, már Istenként élhet itt a Földön. Vagyis, nem csupán Isteni eredetű lélek által élhet, mint minden más élőlény, hanem tudatosan is Istent éltetheti a saját, végtelen szereteten alapuló cselekedeteivel. Közvetlen módon, a lelki szinten irányított tetteivel. A tökéletes megértés miatt, a szellemi aktivitásának a korlátozásával. Ami emberré formálta, az Isteni lélek által éltetett értelmes egyéneket.

Így a megértés Istenhez vezet. Önmagunk Isteni mivoltához. Ahhoz, hogy szellemi szinten megértjük azt, hogy lelki szinten Istenek vagyunk. Hiszen, Isteni eredetű lélek éltet bennünket. Így a lelki érdekeinket szolgálják a szellemi gondolataink és a testi cselekedeteink is. Akkor is, ha ezzel még nem vagyunk tisztában. Mert még nem értettük meg ezt az összefüggést. Mert az ezoterikus ismertetek hiányában, nem vagyunk még képesek, tökéletes spirituális jellegű lelki életet élni. Annak ellenére, hogy most is lelki életet élünk. Hiszen egy becsületes ember, mindig a lelki érzéseit fejezi ki a szellemi gondolatai és a testi cselekedetei során. Nagy vonalakban átlátva, megértve az emberi minőségünk életlehetőségeit, miközben az Isteni minőségű lelkünk lehetőségeit, még öntudatan módon elnyomjuk.

De addig, senki sem lehet igazán tudatos, amíg meg nem érti, önmaga lelki minőségének a spirituális érdekeit. Amíg át nem látja azt, hogy az Isteni eredetű lélek által éltetett értelmes emberi lényként, nem élhet Isten nélkül. Addig képtelen azt is megérteni bárki, hogy más embereket azért kell szeretni, mert őket is Isteni eredetű lélek élteti. Így a megértés mentális lehetősége, éppen azt szolgálja bennünk, hogy Istenre találjunk önmagunkban és másokban is.

Matécz Zoltán

matecz.zoltan@gmail.com

2024.09.22.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futotuz.blog.hu/api/trackback/id/tr118497150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása